Warry van Wattum (links) tracht zijn tegenstrever Marthijn Pothoven in de blubber af te stoppen.
MODDEREN AAN KROMMEDIJK
Dordrecht'90 viste gistermiddag aan de Krommedijk met veel pijn en moeite een puntje uit de modder: 0-0.
De goedwillende doch niet scherp genoeg zijnde ploeg van Han Berger, dit seizoen wel eens een puntje te weinig krijgend, kreeg er ditmaal eentje te veel. Go Ahead Eagles mocht immers in het modderballetje het meeste recht op de zege doen gelden.
In de achtste minuut na de rust bijvoorbeeld was de ploeg uit Deventer akelig dicht bij een huldiging, toen Marco Heering zich handig van Maarten Atmodikoro ontdeed, naar binnen sneed en Joop Hiele passeerde. Helaas voor hem smoorde de schuiver voor de doellijn in de modderbrij, waardoor de ontzettend veel werk verzettende Hans Kraay met een forse trap de opruiming voor zijn rekening nam.
Aan de andere kant kan ook gezegd worden, dat Heering de bal niet over de grond had moeten schieten en gewoon wat hoger had moeten mikken.
Ook Jan Michels met een kopbal waar Joop Hiele nog net op knappe wijze zijn lichaam achter kon krijgen, verscheen in kansrijke positie. En de in een reflex gebruikte vuisten van de Dordtse doelman voorkwamen ook, dat Jeroen Boere zich kon laten feliciteren.

Tevreden
"Wij hebben de beste kansen gehad, maar toch ben ik tevreden met een punt", wond de met De Graafschap flirtende Jan Versleijen zich niet al te veel op over de gemiste kansen.
Dordrecht'90, op 18 april van vorig jaar aan de Krommedijk voor het laatst een competitiezege boekend, kwam in 90 minuten slechts één keer daadwerkelijk in aanmerking voor een doelpuntenfeestje, en wel in de eerste helft toen Hans Kraay een hoekschop van Romano Sion tegen de lat kopte.
Op meer aanvallende daden van betekenis kon Dordrecht, ondanks een flinke dosis goede wil, niet betrapt worden.
"Van tevoren gingen wij uit van de overwinning", beschouwde Han Berger, die Cambuur en FC Den Bosch zoals hij verwacht en gehoopt had zag verliezen, na. "Wij hadden moeten winnen, omdat ik er vanuit ga dat Fortuna woensdag van PSV verliest. Enfin, dan moeten we bij Sparta maar een puntje meer dan gepland zien te pakken", klonk het strijdlustig.

Rekenen
"Ik geef het niet op. Zelfs als wij voor de laatste competitiedag drie punten achterstaan, ga ik 's avonds thuis nog zitten rekenen of we het toch niet kunnen redden", grapte de over een slechte wedstrijd reppende Berger.
Waarmee de reeds enige maanden met roken gestopte Berger het gelijk aan zijn zijde had, maar eerlijk gezegd viel er gistermiddag aan de ondergelopen Krommedijk niet te voetballen. De kort voor de wedstrijd naar beneden komende plensbui had van het veld - het water kon door de harde ondergrond met geen mogelijkheid weg - een delta-achtige moerasgebied gemaakt, waarop goed voetbal met de beste wil van de wereld niet mogelijk bleek.
Korte combinaties waren dan ook even onmogelijk als riskant. Geen goed voetbal dus, maar dat betekende niet dat de 1200 toeschouwers, waarvan de mensen op de staantribune gratis een droog plekje mochten zoeken, zich niet vermaakten. De glijpartijen en het opspattende water werkten immers zeer aanstekelijk op de lachspieren.
Minder bij doelman Joop Hiele, die voor de rust twee keer weggleed, maar tot opluchting van de ex-international slaagden Marco Heering en Mark Schenning er niet in de bal in het doel te glijden.
Het gebeurde in een periode, waarin bij Go Ahead Eagles de aansluiting wat beter verzorgd was en op rechts Paul Bosvelt, Marco Heering en Mark Schenning voor de nodige dreiging zorgden.

Schuilen
Na rust wilden beide ploegen die voor de wedstrijd vijf minuten van arbiter Van Vliet in de spelerstunnel voor de bui mochten schuilen wel, maar konden eenvoudig niet. "Het viel mij tegen dat wij zo weinig deden met de ruimte, die wij op het middenveld kregen", spuide Versleijen kritiek aan het adres van zijn normaliter toch loopsterke middenvelders.
Bij Dordrecht'90, waar Romeo Wouden zijn plaats na rust had afgestaan aan de apathische Virgil Breetveld, wiens broekje dan ook wit bleef, ploeterden vooral Hans Kraay, de aan Jeroen Boere gekoppelde Michel Langerak, Jerry Simons, bij wie ditmaal weinig lukte, en Peter Barendse dat het een lieve lust was.
De van een liesblessure herstelde Barendse werd later nog door Han Berger ten faveure van Eric van de Merwe naar de kant gehaald.
Zo Han Berger op zijn beurt door Jef van Vliet in de dug-out gestuurd werd. "Kinderachtig", vond Berger. "Die schele, ik bedoel min vriend Korbach, doet niet anders en wij dragen toch hetzelfde pak", spotte Berger, die sinds hij staand naast de bank coacht zijn ploeg punten ziet pakken. "Zes uit zes", rekende hij snel voor.
Het viel Berger, nogmaals benadrukkend na de openingswedstrijd tegen Ajax de arbitrage niet bepaald aan de zijde van Dordrecht'90 te vinden, gistermiddag overigens duidelijk mee, dat de toch als een grif kaarten trekkende man bekend staande Van Vliet het ditmaal kalm aandeed.
Sterker, de leidsman was zeer mild voor de Krommedijkers, want de draai om de oren, die Warry van Wattum kort voor tijd onder zijn neus aan Marthijn Pothoven verkocht, achtte hij slechts een gele kaart waard.